Wat je kunt doen als je PMD-container niet is geleegd

Het komt voor dat een PMD-container niet wordt geleegd. Vaak zijn er dan (ook) andere afvalsoorten in je container aangetroffen. Area controleert hierop en mag je PMD, bij constatering van vervuiling met andere afvalsoorten, niet innemen.

 

Waarom mag Area je PMD-container met andere afvalsoorten niet legen?

Recyclebedrijven accepteren alleen PMD. Je Plastic en Metalen verpakkingen en Drankenkartons hoef je niet schoon te spoelen, maar de verpakkingen moeten wel leeg zijn. Ook mogen er geen andere afvalsoorten in je PMD-container zitten. Gebeurt dit toch, dan is de kans groot dat de hele partij ingezameld PMD (uit je gemeente) wordt afgekeurd door het recyclingbedrijf. Dit leidt niet alleen tot flink hogere kosten, maar is ook slecht voor het milieu. En zonde van alle moeite die jij en alle andere inwoners in je gemeente hebben gedaan.

 

Wat je kunt doen

Tot en met 25 augustus kun je je geweigerde PMD-container melden bij Area via 0591-571080 of stuur een mail naar info@areareiniging.nl. Area zal je PMD-container dan alsnog legen als restafval. Dit gebeurt op je vaste inzameldag voor restafval (niet eerder en niet op aparte afspraak). Let op: hier moet je dus wel vooraf melding van maken.

Vanaf 28 augustus kan Area deze service niet meer bieden. Check dan hier zelf wat er mis is en haal eruit wat er niet in hoort. Vervolgens kun je je PMD-container de eerstvolgende keer weer aanbieden.

Let op: zet je container altijd vóór 7.00 uur aan de weg. De inzamelroutes kunnen gewijzigd zijn. Voor containers die niet op tijd aan de weg staan, wordt geen inhaalroute meer gereden.

 

Hoe je niet-lediging van je PMD-container voorkomt

  • Gebruik alleen doorzichtige vuilniszakken voor het verzamelen van PMD. Zwarte en grijze vuilniszakken worden niet geaccepteerd.
  • Zorg dat je PMD-verpakkingen leeg zijn. Voedselresten horen in de GFT-container.
  • Wat is PMD en wat is geen PMD? Lees het hier.
2017-08-10T15:10:34+00:00